Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

"Οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου δεν κάνουν τίποτα για την πάταξη της διαφθοράς, για δίκαιο φορολογικό σύστημα, για καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας" (Βέρνερ Φάϊμαν, ο Σοσιαλδημοκράτης καγκελλάριος της Αυστρίας)

Πρός το ΠΑΣΟΚ και τους Έλληνες Σοσιαλδημοκράτες (ή προς όσους θα ήθελαν να είναι Έλληνες Σοσιαλδημοκράτες ή "Κεντροαριστεροί"):  
Ο Καγκελλάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών (SPÖ), Βέρνερ Φάϊμαν, αφενός κατηγόρησε την σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση για αδυναμία να εφαρμόσει κανόνες που θα περιορίζουν την ανεξέλεγκτη κίνηση κεφαλαίων στις χρηματαγορές και ταυτόχρονα επέκρινε τις χώρες του Νότου για εκτεταμένη διαφθορά. 
 
Όσον αφορά τους σχεδιασμούς των Βρυξελλών για την τραπεζική ένωση, ο Βέρνερ Φάϊμαν εμφανίστηκε ιδιαιτέρως επικριτικός:    

 
"Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ήταν αρκετά ισχυρή ώστε να θέσει κανόνες για τις χρηματοπιστωτικές αγορές και να δημιουργήσει μια Τραπεζική Ένωση για να αποτρέψει την κρίση ή να υποχρεώσει τις τράπεζες να συμμετάσχουν περισσότερο στο κόστος της κρίσης τους".
Παράλληλα, εμφάνισε τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου σχεδόν υπανάπτυκτες τονίζοντας ότι "έχουν επενδύσει μόνον ελάχιστα, στο κράτος δικαίου, στην καταπολέμηση της διαφθοράς, σε δίκαια και λειτουργούντα φορολογικά συστήματα, καθώς και στον αγώνα κατά της μη ασφαλισμένης εργασίας". 

Σε ειδική αναφορά στην Ελλάδα και την Κύπρο τόνισε ότι "ακόμη και χωρίς την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν θα βρίσκονταν σήμερα σε ευκολότερη θέση, τουναντίον μάλιστα θα είχαν υποστεί τη μία ή την άλλη πτώχευση που δεν θα έπληττε εκείνους οι οποίοι έχουν τα χρήματά τους σε καταθέσεις στην Ελβετία, αλλά τους Έλληνες εργαζόμενους".
Μετά από τόσα και τόσα χρόνια διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ, με Α. Παπανδρέου, Κ. Σημίτη και Γ. Παπανδρέου, μετά από "αλλαγές" και "ισχυρές Ελλάδες", δηλαδή φούσκες και πολύ αέρα της τρόμπας, ήλθε το πάθημα (αλλά όχι μάθημα) του 2008 - 2012, που έφερε τη χώρα ακόμη πιό βαθειά στη χαράδρα που βρίσκεται τώρα. Ακολούθησε η από κοινού αποτυχία των κυβερνήσεων Α. Παπανδρέου, Λ. Παπαδήμου και των μνημονίων, να καταπολεμήσουν έστω και στοιχειωδώς τη διαφθορά, να μεταρρυθμίσουν με δίκαιο και σταθερό τροπο το φορολογικό σύστημα, ή να ελέγξουν το παλιό (πριν το 2008) και νέο (μνημονιακό) χάος στο εργασιακό καθεστώς. Το αποκορύφωμα είναι η απόλυτη αποτυχία και της τρικομματικής, πλήν των άλλων και στους τρείς αυτούς τομείς.
Να αναφέρουμε και πόσο "σοσιαλδημοκρατικά", ή και "σοσιαλιστικά", αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν οι Έλληνες "σοσιαλδημοκράτες" και "κεντροαριστεροί" τους Έλληνες υπόπτους φοροδιαφυγής που έχουν τις καταθέσεις στην Ελβετία ή αλλού; "Παίζοντας βόλλευ" με CD και USB sticks μεταξύ Υπουργείου, Δικαιοσύνης, ΣΔΟΕ και άλλων εποπτικών Υπηρεσιών, ή παίζοντας θέατρο στην Επιτροπή της Βουλής ("λίστα Λαγκάρντ-Φαλσιανί"). Κακό σκηνικό φαρσοκομωδίας με αποτυχημένη σκηνοθεσία και τραγικά άτσαλη ηθοποιία.
Μετά από όλα αυτά, ακούει κανείς; Ακούει κανείς τον Βέρνερ Φάϊμαν; Πότε θα δούν και θα εμπεδώσουν οι Έλληνες Σοσιαλδημοκράτες, ή  επίδοξοι Σοσιαλδημοκράτες και "Κεντροαριστεροί", ότι ο "βασιλιάς είναι εντελώς γυμνός"; Τσίτσιδος.
Μήπως είναι καιρός ορισμένοι "Κεντροαριστεροί", επίδοξοι "Σοσιαλδημοκράτες" (και φυσικά όχι μόνον αυτοί αλλά επίσης "δεξιοί επανιδρυτές κρατών" ή και "πολύ αριστεροί των παροχών και των κεκτημένων"), όλοι υπερκινητικοί στα χρόνια που φούσκωναν το ΑΕΠ, ο δανεισμός, τα εν Ελλάδι ακίνητα και οι "λίστες" (1990-2008), να κάνουν "έμπρακτη αυτοκριτική"; Δηλαδή να μας απαλλάξουν από την ενοχλητική υποχρέωση να υφιστάμεθα μετά Χριστόν Προφήτες και Μετά την Καταστροφή Σωτήρες.          
Πηγές: 

 

 Das Portal für Wirtschaft, Geld & Politik (Αυστριακή ιστοσελίδα): 



"Lijepa nasa domovino" 
(click στην εικόνα)



Εν τώ μεταξύ, από σήμερα η Κροατία είναι και επίσημα η 28η χώρα - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Καλώς ήλθατε στην Ένωση νέοι εταίροι μας !
Dobrodošli na naše nove partnere u EU !
Μαζί θα νικήσουμε την κρίση -  
Zajedno smo riješi krizu
Μαζί θα αλλάξουμε την ΕΕ, για ν' αξίζει στους λαούς της - Zajedno ćemo promijeniti EU da se isplati svoje narode


Croatia: On the EU train, but in second class - της Slavenka Drakulic (EuroZine, 21 Ιουνίου 2013)

Η Κροατία γιορτάζει την ένταξή της στην ΕΕ ως 28ο μέλος της  (Newsbeast)

Croatia EU Membership Celebrated - Dusan Stojanovic (Huffington Post)

Croatia: From isolation to EU membership -

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 2013 - 2022

Το δημοκρατικό αίτημα των καιρών: Το δίκιο των νέων γενεών και των γενεών που έρχονται

Το δημοκρατικό αίτημα των καιρών: Το δίκιο των νέων γενεών και των γενεών που έρχονται
Χρίστος Αλεξόπουλος: Κλιματική κρίση και κοινωνική συνοχή

ΕΠΙΛΟΓΕΣ:
Αντρέϊ Αρσένιεβιτς Ταρκόφσκι

ΕΠΙΛΟΓΕΣ:<br>Αντρέϊ Αρσένιεβιτς Ταρκόφσκι
Πως η αγάπη επουλώνει τη φθορά του κόσμου

Danilo Kiš:

Danilo Kiš:
Συμβουλές σε νεαρούς συγγραφείς, και όχι μόνον

Predrag Matvejević:

Predrag Matvejević:
Ο Ρωσο-Κροάτης ανιχνευτής και λάτρης του Μεσογειακού κόσμου

Azra Nuhefendić

Azra Nuhefendić
Η δημοσιογράφος με τις πολλές διεθνείς διακρίσεις, γράφει για την οριακή, γειτονική Ευρώπη

Μάης του '36, Τάσος Τούσης

Μάης του '36, Τάσος Τούσης
Ο σκληρός Μεσοπόλεμος: η εποχή δοσμένη μέσα από τη ζωή ενός ανθρώπου - συμβόλου

Ετικέτες

«Γενιά του '30» «Μακεδονικό» 1968 1989 αειφορία Ανδρέας Παπανδρέου αντιπροσωπευτική δημοκρατία Αριστοτέλης Αρχιτεκτονική Αυστρομαρξισμός Βαλκανική Βαρουφάκης βιοποικιλότητα Βρετανία Γαλλία Γερμανία Γκράμσι Διακινδύνευση Έθνος και ΕΕ Εκπαίδευση Ελεφάντης Ενέργεια Επισφάλεια ηγεμονία ΗΠΑ Ήπειρος Θ. Αγγελόπουλος Θεοδωράκης Θεσσαλονίκη Θεωρία Συστημάτων Ιβάν Κράστεφ ιστορία Ιταλία Καντ Καρλ Σμιτ Καταναλωτισμός Κεντρική Ευρώπη Κέϋνς Κίνα Κλιματική αλλαγή Κοινοτισμός κοινωνική ανισότητα Κορνήλιος Καστοριάδης Κοσμάς Ψυχοπαίδης Κράτος Πρόνοιας Κώστας Καραμανλής Λιάκος Α. Λογοτεχνία Μάνεσης Μάξ Βέμπερ Μάρξ Μαρωνίτης Μέλισσες Μέσα «κοινωνικής» δικτύωσης Μέσα Ενημέρωσης Μεσόγειος Μεταπολίτευση Μιχ. Παπαγιαννάκης Μουσική Μπερλινγκουέρ Νεοφιλελευθερισμός Νίκος Πουλαντζάς Νίτσε Ο τόπος Οικολογία Ουκρανία Π. Κονδύλης Παγκοσμιοποίηση Παιδεία Πράσινοι Ρήγας Ρίτσος Ρωσία Σεφέρης Σημίτης Σολωμός Σοσιαλδημοκρατία Σχολή Φραγκφούρτης Ταρκόφσκι Τουρκία Τραμπ Τροβαδούροι Τσακαλώτος Τσίπρας Φιλελευθερισμός Φιλοσοφία Χαλκιδική Χέγκελ Χριστιανισμός Acemoglu/Robinson Adorno Albrecht von Lucke André Gorz Axel Honneth Azra Nuhefendić Balibar Brexit Carl Schmitt Chomsky Christopher Lasch Claus Offe Colin Crouch Elmar Altvater Ernst Bloch Ernst-W. Böckenförde Franklin Roosevelt Habermas Hannah Arendt Heidegger Jan-Werner Müller Jeremy Corbyn Laclau Le Corbusier Louis Althusser Marc Mazower Matvejević Michel Foucault Miroslav Krleža Mudde Otto Bauer PRAXIS International Ruskin Sandel Michael Strauss Leo Streeck T. S. Eliot Timothy Snyder Tolkien Ulrich Beck Wallerstein Walter Benjamin Wolfgang Münchau Zygmunt Bauman

Song for the Unification (Zbigniew Preisner -
Elzbieta Towarnicka - Kr. Kieślowski) - youtube

Song for the Unification (Zbigniew Preisner - <br>Elzbieta Towarnicka - Kr. Kieślowski) - youtube
Ἐὰν ταῖς γλώσσαις τῶν ἀνθρώπων λαλῶ καὶ τῶν ἀγγέλων,
ἀγάπην δὲ μὴ ἔχω, γέγονα χαλκὸς ἠχῶν ἢ κύμβαλον ἀλαλάζον...
Ἡ ἀγάπη ...πάντα στέγει, πάντα πιστεύει, πάντα ἐλπίζει, πάντα ὑπομένει...
Νυνὶ δὲ μένει πίστις, ἐλπίς, ἀγάπη, τὰ τρία ταῦτα·
μείζων δὲ τούτων ἡ ἀγάπη (προς Κορινθ. Α΄ 13)

Zygmunt Bauman: «Ρευστές ζωές, ρευστός κόσμος, ρευστή αγάπη»

Zygmunt Bauman: «Ρευστές ζωές, ρευστός κόσμος, ρευστή αγάπη»
«Είμαι βραχυπρόθεσμα απαισιόδοξος αλλά μακροπρόθεσμα αισιόδοξος»

Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας
«Χριστούγεννα με τον Κοκκινολαίμη – Το Αηδόνι του Χειμώνα»

Ψηλά στην Πίνδο, στο Περτούλι

Ψηλά στην Πίνδο, στο Περτούλι